Grand Theft Auto 3 - Fanouškovský CZ dabing (Elevenlabs AI)

Diskuze, dokumentace a otázky ohledně módování všech dílů GTA.
Odpovědět
Lub12
Level 1
Level 1
Kontaktovat uživatele:

Grand Theft Auto 3 - Fanouškovský CZ dabing (Elevenlabs AI)

Příspěvek od Lub12 » stř 26. čer 2024 1:52:43

Ahoj všem,

Po dlouhé době jsem se dostal zpátky k GTA 3, jedné z mých nejoblíbenějších her. Nějak mě napadla představa udělat poctivý CZ dabing do hry, protože to je díky úpravě audio souborů možné. A tak jsem se inspiroval ze zahraničí a přes Elevenlabs jsem udělal díky hlasům ze hry předabované postavy do CZ.

Tato hra si myslím, že ještě není takový problém v AI dabingu. Postav není moc, neprojevují moc emocí při své mluvě a hlavní postava je bez hlasu, což ušetří několik hodin práce. Zde je video, jak by to mohlo vypadat. Překládám přes AI dál a doufám, že se vám to bude líbit.

Pokud by se to tu chytlo a byl o to zájem, neměl bych problém do konce Července vydat plnou verzi tohoto Dabingu, jde jen o úpravu audio souborů a správné trefení se do úst postavy, ale to dnes není žádný problém.

Díky:https://www.youtube.com/watch?v=kdv8rbMG3is

Mannoroth
Level 15
Level 15
Kontaktovat uživatele:

Re: Grand Theft Auto 3 - Fanouškovský CZ dabing (Elevenlabs AI)

Příspěvek od Mannoroth » sob 03. srp 2024 8:02:03

Já ti nějak nevím. Připadá mi, že ten CZ dabing akorát bere buď mnou přeložené texty, nebo ty originální v angličtině a překládá to úplně stejně jako já tehdy v roce 2017. Jenže problém je v tom, že dabing a překlad jsou dvě rozdílné věci, protože u dabingu je potřeba ty texty upravit tak, aby zaprvé dávaly smysl a zadruhé nebyly ani moc dlouhé a ani moc krátké (aby seděly do pusy). A to prostě nejde dělat tak, že se vezmou české texty a namluví se.

A co ostatní hlasy postav, ke kterým neexistují titulky (např. hlasy chodců)? Ty zůstanou v originále, nebo budou taky česky?

Odpovědět