Rozhodla jsem se znovu nasdílet svůj český překlad PSP & PS2 verze GTA Liberty City Stories a Vice City Stories, zatím jen na upravené konzole a do emulátorů (PPSSPP a PCSX2/NetherSX2), k příležitosti 20. výročí vydání
GTA LCS na PS2 (NTSC), které vyšlo 6. června 2006.
Od začátku srpna jsem také pracovala na češtině do PSP verze GTA Chinatown Wars, která je nyní hotová,
a lze s ní hrát rovněž v PPSSPP. Překlad LCS & VCS je předělávkou mého starého překladu PS2 verze z roku 2023, zatímco CTW jsem přeložila zcela od základů v průběhu jednoho měsíce.
Překlady si můžete stáhnout ZDE (otevřete odkaz v nové kartě nebo rozděleném zobrazení). Klikněte na název složky, abyste si ji mohli stáhnout jako ZIP archiv. Veškeré informace, které tady neuvádím, včetně návodu, naleznete v příslušném ReadMe.
Ještě chci upozornit, že při prvním spuštění LCS & VCS jsou titulky vypnuté, je kvůli tomu potřeba přeskočit úvodní cutscény a zapnout je v nastavení zobrazení, a pak dát novou hru.
Překlady se neustále vylepšují, proto jsou ve složkách na Disku Google. Kdykoliv v souborech provedu nějakou změnu, můžete si je stáhnout znovu a přepsat v ISO, jen musíte hru předtím uložit v úkrytu, vypnout a po úpravě načíst uloženou pozici, jinak se bude nekonečně nahrávat!
Následující GIFy jsou z konzolových verzí. Jsou trochu špatně vidět, ale stačí je rozkliknout pro zvětšení v nové kartě nebo rozděleném zobrazení.

Nabídka ladění v LCS & VCS je spuštěná pomocí upraveného MAIN.SCM, které lze volně stáhnout. Některé možnosti v něm nefungují, ale dá se díky němu třeba spouštět mise, zapnout nesmrtelnost nebo dostat k nepoužitým vozidlům a zbraním, jako právě třeba k nášlapným minám.