Otázky ohľadne GTA V - online

Vše ohledně GTA Online.
Duck
Level 1
Level 1
Kontaktovat uživatele:

Otázky ohľadne GTA V - online

Příspěvek od Duck » úte 17. bře 2015 14:10:30

Ahojte,

mám nejaké otázky ohľadne hry GTA V - online, odpovede na ne som zatiaľ nenašiel, tak skúsim tu. Hru zatiaľ nemám, ale plánujem si ju kúpiť na PC.

1. Je verzia GTA Online súčasťou CD?
2. Ako funguje prihlasovanie sa na server? Je to tak ako na nejakých klasických browser hrách - tj. zadáva sa nick a heslo a prihlasuje sa na konkrétny server vytvorený vývojármi (napr. Slovensko 1 atď.) alebo je to nejak inak?
3. Koľko ľudí môže byť naraz max. na jednom serveri?
4. Nie je na takýchto serveroch chaos? (chaos - myslím tým či tam hráči po sebe nestrielajú a je vzácnosťou prejsť 10m bez zabitia)
5. Update na GTA Online treba inštalovať zvlášť alebo idú na hru automaticky, keďže je to cez internet?
6. Dajú sa tam plniť aj bežné misie ako v GTA V?
7. A ešte by som vás chcel poprosiť o nejaké 4 základné odlišnosti GTA V online od GTA V, aby som mal ako takú predstavu.

Vopred ďakujem za odpoveď. :)

GROO
Level 42
Level 42
Kontaktovat uživatele:

Re: Otázky ohľadne GTA V - online

Příspěvek od GROO » úte 17. bře 2015 16:00:13

Tak taky čekám na GTA V PC verzi ale snad ti odpovím dostatečně.

1. Ano, GTA online je nedílnou součástí hry, takže bude součástí instalace hry.
2. Předpokládám, že jako u většiny her, nejprve okno s přihlašovacími údaji jako nick, heslo atd. kterým se přihlásíš do svého účtu na R* social clubu, po odkliknutí najede hra.
3. Na jednom serveru může být lidí děsně moc, ale tebe asi spíš zajímá přímo na jedné mapě (kterých mohou být na serveru mraky), takže na jedné mapě bude moci hrát až 30 hráčů současně.
4. záleží na štěstí, můžeš potkat skupinu lidí, se kterými si výborně zahraješ a nebo bandu tupců, ze kterých zešedivíš (ovšem naštěstí tam je tzv. pasivní mód, kdy tě nikdo nezastřelí). Proto je dobré vytvořit si skupinu přátel a hrát s nimi.
5. Hra bude stále připojená online (i když budeš hrát SP), Takže po spuštění hry zjistí aktuálnost tvé hry a pokud nalezne update, buď ho automaticky stáhne, nebo tě požádá o povolení aktualizaci stáhnout. Předpokládám, že bez aktualizace nepůjde hru spustit.
6. a 7. Ano, ale ne klasické mise ze singleplayeru, co by jsi si tam taky jinak počal? Čekají tě závody aut, ´motorek, letadel, atd. proti hráčům z celého světa, potom heist mise což jsou loupežné akce pro partu sehraných lidí a další a další aktivity.
Jinak mapa bude stejná, jak v GTA V tak v GTA online. Rozdíl bude v tom, že do online si vytvoříš svou vlastní postavu (třeba tak, aby vypadala jako ty...) a ve hře budeš potkávat mimo NPC postav i skutečné živé hráče a s nimi budeš hrát, závodit a vymýšlet různé aktivity...
Snad jsem ti odpověděl dostatečně. přeji hezký den.

BatelGeuce
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BatelGeuce » stř 18. bře 2015 22:28:38

Taky bych se rád optal na několik otázek ohledně GTA Online a Heist misí.

1. Kolik hráčů bude třeba ke spuštění heist mise ?
2. GTA Online bude fungovat jako např multiplayer servery pro GTA IV (různá povolání, vydělávání peněz a povýšení atd.) nebo pouze k heist misím a závodům ?
3. Pokud na jednom serveru může být max. 30 lidí, tak postava a veškerý postup je sdílený mezi všemi servery ? Nebo musím hrát pořád na jednom ?
4. Online servery běží přímo u Rockstaru, nebo si každý může založit vlastní (kdo k tomu má prostředky ofc) ?

Toť asi vše, co mi zatím vrtá hlavou a nenašel jsem to (možná ani nehledal, kdo ví :lol: )

CPU: Intel Core i5 4590 3.3GHz QC
GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200.14
RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury
MOBO: MSI B85-G41 PC MATE

MOUS: A4tech XL-747H Gaming
KEYB: Mad Catz PC V.5

GROO
Level 42
Level 42
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GROO » čtv 19. bře 2015 19:14:18

To už jsou těžší otázky, hlavně ta první :) :
1. Na konzolách jsou pro čtyři členy týmu, na PC jich vzhledem k vyššímu počtu hráčů na jedné mapě teoreticky může být víc. Mám pocit, že jsem někde něco na to téma četl, byly tam i počty hráčů, ale nevím kde, tak nechci moc spekulovat z hlavy. Jestli to dohledám, připíšu to sem.
2. GTA IV jsem online nehrál, tak nemůžu posoudit, ale co vím, tak s vytvořenou postavou máš v podstatě podobný režim jako v SP, tj. můžeš plnit různé specifické úkoly (odlišné od SP), nebo se jen tak poflakovat, prý je tam toho docela hodně.
3. S tvou postavou se připojíš k hře, v které je zrovna místo (to se děje automaticky), proto budeš potkávat pokaždé jiné lidi, nebo cíleně na mapu ke kamarádům například na přímé pozvání někoho ve hře tím, že tě do své hry "přitáhne". Postup si samozřejmě postava ukládá a pokračuje dál tam kde jsi minule skončil nezávisle na tom kde, nebo s kým hraješ.
4. Ano hra poběží pouze na serverech R*, firma si tak bude hlídat legálnost hry.

Tak snad jsem odpověděl dostatečně, pokud je něco trochu jinak, tak se omlouvám... ;)

BatelGeuce
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BatelGeuce » pát 20. bře 2015 2:22:19

Tak pokud to bude pro 4+ tak jsi mě moc nepotěšil, protože 3 lidi asi ke koupi nedokopu :? Nuž doufám, že někdo založí téma na shánění lidí pro Heisty :lol:

GROO
Level 42
Level 42
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GROO » pát 20. bře 2015 9:36:02

Ten počet hráčů ber s rezervou, většina informací vychází spíš na konzolové verze. Jinak jestli chceš, založ téma "nábor do PC heistů" sám. Ale mám pocit, že je brzo se tím zabývat, hra ještě nevyšla, většina si nejdřív smahne SP a seznámí se s mapou a navíc, pro přístup do heistů bude potřeba mít vyskillovanou postavu na určitou úroveň. Na konzolách je to tuším 14. úroveň.

Duck
Level 1
Level 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duck » sob 21. bře 2015 8:51:57

Ďakujem za odpovede GROO, pomohli mi konečne pochopiť ako to vlastne funguje. :)

Čo sa ešte týka toho "hľadania ľudí" s ktorými by som hral, zatiaľ mám jedného známeho, avšak on si to kúpiť neplánuje a tak by to hral iba na mojom druhom PC. Je teda možné použiť jedno CD na 2 počítače?

A ešte ma napadla jedna otázka: Na niektorých stránkach už sú uvedené minimálne požiadavky pre PC. K tomu ma zaujíma; ak nejaký PC nebude mať splnené tieto min. požiadavky tak hru nespustí vôbec alebo ju spustí ale nebude mať napr. dobrú kvalitu príp. bude sekať?

BatelGeuce
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BatelGeuce » sob 21. bře 2015 10:25:33

Tak na tohle odpověď znám i já :D

Jednu hru na dvou počítačích nespustíš, protože ke hraní potřebuješ být lognutý na svém účtu a klíč v podstatě zamkneš k němu, takže by tvůj kamarád musel hrát na tvém účtu též, což je jaksi nemožné.

Ke druhé otázce, posledí oficiální požadavky jsou následující:

Minimum specifications:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)
Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
Memory: 4GB
Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB
DVD Drive

Recommended specifications:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Processor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
Memory: 8GB
Video Card: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB
DVD Drive

Počítal bych s tím, že minimální jsou ve smyslu na hratelné úrovni. Tzn s horší sestavou to spustíš taky, ale asi ne v tak dobré kvalitě.

BatelGeuce
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BatelGeuce » sob 21. bře 2015 10:29:17

Na téhle stránce - http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=1308&game=Grand%20Theft%20Auto%20V - můžeš vyzkoušet, jestli hru rozjedeš na svojí sestavě, ale vzhledem k tomu, že ještě není venku, je to jen orientační.

Duck
Level 1
Level 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duck » sob 21. bře 2015 18:28:56

Ďakujem za tú stránku, je užitočná. :)

A čo asi myslíš pod pojmom "ale asi ne v tak dobré kvalitě"? Znamená to že bude sekať alebo mať nejak zlý obraz?

Odpovědět