Tak popořadě. Auta se nepřidávají, ale nahrazují, takže kus za kus. Pokud tě omrzí, máš dvě možnosti, buď auto nahradit jiným (třeba tu fabii za oktávku), nebo vrátit původní auto (proto ta záloha). Pokud auto jen vymažeš, čeká tě zábavná minihra s názvem "Reinstall GTAIV"
Mody se stahují, jako auta v .zip, nebo v .rar a v pc je rozbalíš. Osobně nejdřív hledám ohlasy uživatelů a podle nich se rozhodnu, jestli stahovat a zkoušet. Vyvaruji se tak často zbytečným problémům s padáním hry apod. V rozbalené složce si najdeš nejdůležitější soubor, texťák readme nebo podobně. Tam jsou instrukce k instalaci a potřebný dodatečný software který mod pro chod potřebuje. Třeba EPM chce aktuální MS net framework, visual c+ + , asiloader, net script Hook a tuším XLiveLess, neboYAASIL.(ještě mám pokračovat???) To jsou všechno věci, bez kterých to prostě nejede a i tak je to fuška rozchodit. Jestli umíš "po amerycky", tak mně osobně dost pomohly stránky Kottonchopshop.com kde jsou návody, jak na EPM mod. Nejsem moc příznivec tun modů, moc to nepřeháním. Nejradši jsem měl EPM a speedometer (tachometr), A úpravy vlastností aut, ale ty jsem si dělal sám podle sebe. Takové ty "zlepšovače grafiky" jsem nesnášel, protože to co s vizuální stránkou hry provedly se dalo nazvat čímkoliv, jen ne zlepšením grafiky.