K příležitosti 20. výročí vydání GTA LCS na PS2 (NTSC), které vyšlo 6. června 2006, jsem znovu nasdílela svůj český překlad PSP & PS2 verze GTA Liberty City Stories a Vice City Stories, zatím jen na upravené konzole a do emulátorů (PPSSPP a PCSX2/NetherSX2). Můžete si ho stáhnout ZDE. Klikněte na název složky, abyste si ji mohli stáhnout jako ZIP archiv. Veškeré informace včetně návodu naleznete v ReadMe.
Ke 30. 7. jsem oba překlady prošla a vypsala přitom všechny řádky do textových souborů s diakritikou, a v následujících dnech jsem obě hry znovu dohrála na 100% a opravila jsem chyby, které jsem přehlédla. Pokud jste si překlady stáhli předtím, můžete si je stáhnout znovu a přepsat v ISO, jen musíte hru předtím uložit v úkrytu, jinak se bude nekonečně nahrávat! Také jsem si všimla, že v obou hrách už dlouho nefungovala taxikářská mise kvůli chybějící tildě v tokenu ~h~.
Následující GIFy jsou z konzolových verzí. Jakmile vyjdou předělávky reVC, přidám do nich další snímky.

(Nápisy v menu pauzy PSP verze GTA VCS nelze odsadit a nechci je zkracovat.)

Pár zábavných hlášek:

(Nabídka ladění je spuštěná pomocí upraveného MAIN.SCM, které lze volně stáhnout.)
Výhodou absence diakritiky je, že lze v emulátorech bez problému používat sady textur, jejichž součástí jsou HD fonty. (Na obrázku: Grand Theft Auto: Vice City Stories - HD HUD for PCSX2)